Potrebno za testo:
150 g brašna
50 g putera
4 jaja
so
150 ml vode
Za fil:
1 l mleka
5 žumanca
10 kašika šećera
5 punih kašika brašna
1 vanilin šećer
Priprema:
U šerpu stavite vodu, puter i so. Kada provri, dodajte brašno i mešajte dok ne počne da se odvaja od šerpe. Ostavite da se ohladi, a zatim umutite mikserom. Dodajte 4 jaja, jedno po jedno, neprestano muteći da se smesa ujednači. Testom napunite špric i na plehu (obloženim papirom za pečenje) formirajte krofnice. Ostavite dovoljno razmaka između krofnica. Pecite oko 20-25 minuta na 200 °C. Nemojte otvarati rernu do samog kraja,piše Glossy
Fil:
Stavite mleko 800 ml, šećer i vanilu da provri. Umutiti žumanca i sipajte u 200 ml mleka. Dodajte brašno i dobro izmiksajte da nema grudvica. Kada je mleko provrelo dodajte smesu stalno mešajući. Kuvajte dok se ne zgusne.
Ohlađene krofne preseći na pola i puniti ohlađenim filom. Posuti prah šećerom.