Sastojci:
stari hljeb 600 g
jogurt 400 ml
pavlaka 400 ml
jaja 4 komada
šunka 150 g
kačkavalj 150 g
so po ukusu
susam po želji
puter 20 g
Priprema:
Hljeb isecite na kockice. U posudu za pečenje stavite malo maslinovog ulja ili putera po dnu, pa poređajte polovinu iseckanog hljeba.
Umutite pavlaku, jogurt i jaja, posolite po ukusu i natopite hljeb polovinom fila. Preko fila rasporedite sitno iseckanu šunku, pa rendani kačkavalj.
Ostatak hljeba stavite preko i prelijte ostatkom fila. Pažljivo viljuškom umešajte fil u hljeb da se lijepo natopi. Ostavite da stoji oko pola sata da bi hljeb upio fil. Pospite susamom i nožem iseckajte puter po piti. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni, prenosi Stil