Prema želji ih možete i izdubiti pa napuniti čokoladnim namazom služeći se poslastičarskom kesom, pa i uvaljati u izmrvljeni keks nakon umakanja u smesu. Ako se odličite da ih punite, nemojte ih seći na male komade, praktičnije ih je prepoloviti.
Recept za pohovane banane:
3 velike banane
1 i 1/2 šoljica brašna
1 kašičica praška za pecivo
1/8 kašičice sode bikarbone
1/2 kašičice cimeta
prstohvat soli
3/4 šoljice vode
Priprema:
1. Banane isjecite na manje komade.
2. Pomješajte suve sastojke.
3. Ulijte vodu i izmješajte žicom tako da ne bude grudvica.
4. Obložite banane smjesom, pržite u vrućem ulju oko 4 minuta pa ostavite na upijajućem papiru.
5. Poslužite sa sladoledom i namazom od čokolade ili prelijte medom, prenosi Kurir