Lako se spremaju, ali nekada neke stvari uradimo pogrešno, a da i ne znamo, pa ne bude baš savršeno.
Savjeti uz koje će kajgana svaki put biti savršena.
Pripremate kajganu na jakoj vatri
Brzo će biti gotova, ali ne treba ih spremati na jakoj vatri. Nećete uštediti na vremenu, tako da slobodno zagrijte kolo na srednjoj vatri i onda tek dodajte jaja. Ovako će se najravnomjernije ispržiti, pišu “Nezavisne“.
Mutite jaja u tavi
Ni ovom metodom nećete dobiti na vremenu. Zaboravite na razbijanje jaja direktno u tavu. Uzmite malu činiju ili tanjir, umutite ih viljuškom i začinite, a onda nakon što se kolo zagrijalo dodajte.
Ostavljate ih predugo u tavi nakon spremanja
Kada ste jednom isključili ringlu, jaja nikako nemojte ostavljati još u tavi. Ona brzo menjaju svoj oblik i dovoljna im je mala količina topline da se promene. Kako biste izbjegli da budu suha i tvrda, izvadite ih odmah nakon pripreme.