Sastojci:
reklame
Biskvit:
● 7 belanaca
● 7 kašika šećera
● 7 kašika oštrog brašna
● 3 kašike mlake vode
Preliv:
● 1 dl mleka
● malo ruma
Krem:
● 7 žumanaca
● 7 kašika šećera
● 6 kašika oštrog brašna
● 1 kašika gustina
● 8 dl mleka
● 250 g margarina
● 1 kesica šlag pene
● 50 g čokolade
Priprema:
Biskvit:
Izmiješati 7 belanaca i postepeno dodavati šećer, pa brašno i vodu. Biskvit staviti u nauljenu tepsiju i peći na 160°C dok biskvit ne porumeni (oko 25 min). Izvaditi biskvit čim dobije boju jer će u protivnom biti pretvrd. Ostaviti biskvit da se ohladi.
Kada je biskvit ohlađen treba ga nabosti čačkalicom i preliti s 1 dl mleka i malo ruma.
Krem:
Dobro izmešati žumance, brašno, šećer, gustin i 1 dl mleka. Navedenu smesu dodati u 7 dl vrućeg mleka i kuvati (kao puding) 5 minuta.
Ostaviti krem da se ohladi.
Kada je krem hladan dodati 1 margarin i dobro izmešati.
Završni postupak:
Gotov krem premazati po biskvitu.
Pripremiti šlag po uptstvu sa kesice i premazati kolač.
Nakon toga sitno naseckati čokoladu i posuti po kolaču,piše Besnopile