Hrana i piće

Domaći džem od limuna: Ljepši slatki namaz nikad niste probali!

Ako vam je ponestalo džema od jesenjeg spremanja zimnice, jedna voćka nam je i dalje dostupna da od nje pripremimo ukusan slatki namaz

Sastojci: 1 kg limuna, 1,5 kg šećera, 400 ml vode.

Priprema: Dobro operite limun pomoću četke i oljuštite koru. Potopite oljušteno voće u ključalu vodu i kuhajte 20 minuta, a zatim isperite hladnom vodom i isecite na kriške. Uklonite koštice ako ih ima.

Dodajte šećer u vodu u kojoj se kuhao limun, zagrejte do ključanja, pa stavite kriške limuna ponovo da se kuhaju. Kad smesa dobije potrebnu gustinu, gotovo je. Sklonite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi, a zatim ponovo zagrejte do ključanja, pa sipajte u sterilisane tegle i dobro zatvorite, prenosi Stil

Odložite na tamno i hladno mesto sa ostalom zimnicom i uživajte u divnom, domaćem namazu!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh