Hrana i piće

ZDRAVA VEČERA KOJU TREBA KONZUMIRATI DO 20H: Napravite kremasti POTAŽ od BUNDEVE!

Služite ga uz kiselu pavlaku i peršun.

glossy

Potrebno je:

500 g bundeve

2 srednja krompira

2 šargarepe

1 srednji crni luk ili praziluk

malo ulja

malo bibera

malo soli

malo peršuna

malo đumbira

malo mleka ili pavlake za kuvanje

po ukusu kisele pavlake

Priprema:

Crni luk ili praziluk sitno iseckamo i propržimo na malo ulja. Šargarepu, krompir i bundevu očistimo i iseckamo na kockice srednje veličine. Stavimo sve u šerpu sa lukom i dodamo oko 500 ml vode. Ostavimo da se kuva oko 15…20 minuta. Ako voda uvri dodajemo po malo ne previše, jer potaž treba da bude gust. Dodajemo začine i so po ukusu. Ako postimo onda ne moramo dodavati mleko niti pavlaku. Ukoliko ne postimo najbolje je mleko dodati na samom kraju zbog gustine čorbe. Kada je povrće meko sklonimo šerpu sa ringle i štapnim mikserom izblendiramo sve tako da dobijemo gustu kašu. Ako je pregusta dodajemo još vode ili mleka ili pavlake za kuvanje. Vratimo na ringlu da još 5 minuta proključa. Pre služenja u tanjir možemo dodati kašiku kisele pavlake,piše Glossy


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh