Hrana i piće

RAPSODIJA UKUSA koja se PAMTI: Piletina u sosu od kefira i kurkume

Ovako sočnu piletinu skoro niste probali.

Sastojci:

bijelo meso 300 g
kefir 200 ml
senf 2 kašičice
kurkuma 1 kašičica
so pola kašičice
biber prstohvat
peršun 1 veza
korijander

Kako pripremiti:

Pileći file narežite na kockice i pecite pet minuta na tiganju bez dodavanja masnoće. Povremeno protresite tiganj da bi piletina sa svih strana bila jednako pečena. Piletinu zatim zalijte kefirom, dodajte senf, so, biber, kurkumu i izmrvljene semenke korijandra, promešajte i dinstajte na umerenoj vatri dok sva tečnost ne uvri, oko pet minuta. Pred sam kraj dinstanja jelo pospite naseckanim peršunom. Poslužite toplo uz rižu i salatu po želji, prenosi Stil


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh