Sastojci
• 80 g šećera
• 2 limuna (bio)
• 125 g maslaca, mekanog
• 150 g šećera u prahu
• 1 prašak za pecivo
• 2 jaja
• 150 g mascarpone sira
• 200 g brašna
Za ukrašavanje:
• jestivo cvijeće, nasjeckane pistacije ili kora od limuna
Priprema:
1. Namasti pravokutni kalup (dužine oko 18 cm) maslacem ili uljem te obloži papirom za pečenje. Zagrij pećnicu na 150 stupnjeva.
2. Naribaj koru od jednog limuna, iscijedi sok te ostavi koru i sok sa strane. Tuci maslac i šećer u zdjeli s pomoću ručnog miksera dok ne postanu pjenasti. Dodaj jaja i smjesu dobro izmiksaj.
3. Dodaj smjesi od jaja i maslaca sok i koru od limuna, brašno, mascarpone i prašak za pecivo te sve miješaj dok se ne stvori lijepo tijesto. Zatim to stavi u kalup pa peci oko 50-60 minuta u donjem dijelu pećnice. Napravi test s čačkalicom! Vrijeme pečenja varira od pećnice do pećnice, najbolje je malo ranije provjeriti koliko je pečen kolač.
4. Iscijedi drugi limun i promiješaj sok sa šećerom u prahu. Zatim nanesi glazuru na ohlađeni kolač s pomoću četke za pečenje. Kolač možeš po želji ukrasiti jestivim cvjetovima, nasjeckanim pistacijama ili naribanom korom od (bio) limuna.