Kombinacija meke čokolade i hrskavog kokosa je jednostavno – dobitna kombinacija.
Da li se sećate kokos kuglica iz detinjstva? Verovali ili ne, recept koji vam otkrivamo je još bolji!
Slijedite naše smernice i napravite kolač koji se topi u ustima.
Sastojci:
500 g keksa
150 g margarina
150 g šećera u prahu
50 g kokosa
4 kašike kakao praha
kafe 100 ml
100 ml ruma ili ekstrat ruma, 1 kašika
5-6 kašika džema od kajsija ili breskvi
Sastojci za fil:
4 kašike brašna
200 ml mlijeka
2 kesice vanilin šećera
150 g margarina,
200 g šećera u prahu,
50 g kokosa
Foto: Profimedia
Pripremite tijesto:
Keks samljeti pa pomešati sa šećerom u prahu, margarin, kokos, 4 kašike kakaoa, kafe i 100 ml ruma. Umjesite tijesto od ovih sastojaka, a zatim dodajte kajsija ili breskva džem u zavisnosti od toga koliko je potrebno da tijesto bude meko, ali ne previše. Stavite ga u frižider dok pripremite fil.
U zdjelu staviti 4 kašike brašna, pa dodajte vanilin šećer i postepeno dodajte hladno mlijeko mješajući da se ne prave grudvice. Stavite na vatru i kuhajte stalno mešajući dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi. Odvojeno ulupajte margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodajte kokos. Ovu smjesu dodajte ohladjenoj smesi izmiksirajte.
Na foliju raširite smjesu od keksa pa unutra rasporedite fil od kokosa i sve zajedno umotajte pa ostavite tako u foliji 3-4h u frižideru, nakon čega je izvadite, pospite kokosom i poslužite, prenosi Elle.rs