Potrebno je:
- 3 jaja
- 1 dcl ulja
- 500 gr rendanih ocjeđenih tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika sjeckanog peršuna
- 100 gr sira ( feta ili neki masni sir)
- 300 gr brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike kisele pavlake
- 5 kašika griza
- so, mljeveni biber
Priprema:
Tikvice izrendati, posoliti da stanu malo i dobro ih ocijediti od tečnosti koju puste.
Crni luk sitno isjeckati,
U posudu staviti 3 jaja umutiti dodati ulje, tikvice, crni luk, sjeckani peršun, isitnjeni sir, kiselu pavlaku, griz, brašno, prašak za pecivo, so i mljeveni biber.
Masu umutiti da se sjedini i izliti u kalup veličine 20×30 prethodno pouljen i posut brašnom.
Peći na 180 stepeni oko 30 minuta da požuti, prenosi “Recepti-i-zdravlje“.