Zovu ga još i fokača ili pica brot – domaći hleb sa sirom i lukom topi se u ustima. Možete da ga spremite kao obrok, ali i kao grickalice uz vino ili koktele.
Sastojci za testo:
– 200 g brašna
– 1 jaje
– 20 g šećera
– 4 g instant kvasca
– 3 g soli
– 80 ml toplog mleka
– 30 g maslaca
Premaz:
– 3 čena belog luka
– 1 kašika majoneza
– 1 kašika šećera
– mladi luk
– 13 g maslaca
– 140 g sira
Priprema:
– Sastojke za testo pomešajte i pustite da nadođe, potom formirajte okrugli hleb nalik testu za picu, samo deblji.
– Uključite rernu na 180 stepeni.
– Beli luk zdrobite, pomešajte sa majonezom, šećerom, maslacem i sitno seckanim mladim lukom.
– Hlebu “urežite” šaru kašikom na površini, premažite mešavinom i pospite rendanim sirom.
– Pecite oko 15 minuta ili dok se lepo ne zapeče i sir počne da se topi,piše Elle.rs