Sastojci:
30 komada keksa četvrtastog
700 ml mljieka
100 g praška za puding s ukusom vanilie
70 g šećera
100 g brašna od lješnika
400 ml slatke pavlake
200 ml pavlake kisele
100 g sjeckanih oraha
Veličina kalupa 30 cm x 30 cm
Priprema:
Keks umačite u mlijeko pa ređajte u pleh. Treba da popunite dno.
U 700ml mlijeka sipajte šećer i puding prah, dobro promiješajte pa stavite da se kuha. Kada počne da se zgušnjava dodajte orahe mljevene i nastavite da miješate žicom sve vrijeme. Prelijte fil preko keksa. Ostavite da se hladi 1 sat.
Umutite slatku pavalaku pa dodajte kiselu. Sve sjedinite. Premažite pola preko prethodnog sloja torte i odozgo opet poređajte keks namočen u mlijeku pa dodajte preostalu polovinu šlaga. Ukrasite sjeckanim orasima.
Čuvati u frižideru 2h.