Probajte ovu nežnu, kremastu fantaziju!
Sastojci koji će vam biti potrebni za kore:
21 bjelance
30 kašika šećera
210 g mlevenog keksa po želji
210 g mlevenih pečenih lešnika
kesica praška za pecivo
Puter fil:
125 g maslaca
200 g šećera u prahu
2 kašike prokuvanog mleka
2 rebra mlečne čokolade
Fil:
21 žumance
300 g šećera
1 l mleka
100 g gustina
4 kašike brašna
375 g maslaca
150 g mrvljenih lešnika
150 g izlomljenog keksa po želji
200 g mlečne čokolade
Priprema:
Umutite 7 belanaca s 10 kašika šećera, dodajte 70 g mlevene plazme, 70 g mlevenih lešnika i 1/3 kesice praška za pecivo, pa sve sjedinite varjačom. Sipajte u pleh obložen pek-papirom i pecite na 180 stepeni 25 minuta. Na isti način napravite još 2 kore.
Za fil
Umutite žumanca s 200 g šećera, i skuvajte ih na pari. Skinite s vatre i ostavite da se ohladi. Posebno stavite 8 dl mleka sa 100 g šećera da provri, a ostatak mleka (2 dl) razmutite s gustinom i brašnom. Kad mleko provri, dodajte razmućene gustin i brašno, i sve zajedno skuvajte. Sklonite s vatre i takođe ostavite da se ohladi. Kad se oba krema ohlade, sjedinite ih, pa im dodajte penasto umućen maslac. Od fila ostavite 1/3 za premazivanje torte odozgo i okolo, a u 2/3 fila stavite izlomljenu plazmu, mrvljen lešnik i čokoladu seckanu na kockice.
Tortu filujte na sledeći način: kora, fil, kora, fil, kora, fil bez dodataka koji ste odvojili i ostavili sa strane (tortu tanko namažite i sa strane). Na kraju celu tortu premažite puter filom, koji ćete napraviti tako što ćete dobro umutiti maslac sa šećerom u prahu, dodati mleko i otopljenu čokoladu, i sve lepo sjediniti.
Tortu dekorišite po želji, prenosi Stil