Hrana i piće

Jedna greška uništava kupus salatu! Ako je ovako spremate, biće gnjecava i bezukusna – a rješenje je jednostavno!

Salata od kupusa je omiljena jer je jednostavna, jeftina i osvežavajuća uz razna ukusna jela od mesa.

Iako ima samo nekoliko sastojaka, moguće je napraviti grešku zbog koje će biti gnjecava i bezukusna!

Kada isječete kupus, znajte da će on pustiti malo vode koju prirodno sadrži,prenosi Mondo. Mnoge domaćice će staviti sjeckani kupus u činiju, posoliti ga i potom preliti uljem i sirćetom, ali to je greška.

Kupus najprije posolite i stavite malo šećera, pa ga izgnječite rukama i ostavite da odstoji u posudi nekoliko minuta. Pustiće višak vode, a onda ga ocijedite i prebacite u činiju za služenje.

Sada stavite ulje i sirće, promiješajte i tek onda posolite još jednom, jer će tako kristali soli ravnomjerno obložiti povrće, umjesto da samo skliznu na dno činije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh