Hrana i piće

NE PEČE SE I SAVRŠENO JE KREMASTA: Čokoladna SLADOLED torta gotova je za tili čas (RECEPT)

Idealno rješenje kad vam se u toplim danima prijede nešto slatko

Sastojci:

170 g čokoladnog keksa
50 g maslaca
100 g crne čokolade
500 g slatke pavlake
1 kašičica ekstrakta vanile
200 g kondenzovanog mleka
2 kašike kakaoa
Priprema:

Usitnite keks u blenderu, pa mu dodajte maslac i kašiku slatke pavlake. Dobro promešajte.

Sipajte smesu u kalup (prečnika 18cm), utisnite i poravnajte.

Istopite čokoladu i 100 grama slatke pavlake.

U ostatak slatke pavlake dodajte vanilu i kondenzovano mleko. Umutite. Smesu podelite na dva dela; u jedan dodajte kakao.

Preko keksa sipajte nekoliko kašika crnog, pa belog fina. Iscrtajte okolo istopljenom čokoladom. Prelijte čokoladnom glazurom,piše Glossy

Ostavite nekoliko sati u frižideru.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh