Japanska verzija, za razliku od klasičnog čizkejka, zahteva samo tri sastojka i minimalno uloženog truda.
Potrebno je:
3 jajeta
120g čokolade
120g krem sira
To je sve, a postupak je sledeći:
Rernu zagrejte na 170 stepeni. Čokoladu otopite na pari i dodajte joj krem sir i pomešajte. Potom smesu sklonite sa pare i dodajte joj tri žumanca.
Belanca umutite u čvrst sneg, pa trećinu dodajte smesi od čokolade i sira. Pažljivo i nežno promešajte, pa opet dodajte trećinu i ponovite. Isto uradite i sa ostacima belanaca.
Kalup za pečenje torte obložite papirom za pečenje i u njega izlijte smesu. Udarite par puta o sto kalupom da iz smese izbijete mehuriće vazduha, a onda ga stavite u dubok pleh za pečenje u koji ste ulili toplu vodu.
Pecite na 170 stepeni nekih 15 minuta, a onda smanjite na 160 stepeni i pecite još 15 minuta, prenosi Stil
Kada je kolač gotov, isključite rernu ali ostavite kolač unutra još 15 minuta. Potom izvadite, ohladite i servirajte!