Sastojci:
900 gr brašna tip 500
1 kesica suvog kvasca (7gr)
2 jaja
400 ml toplog mleka
180 ml ulja
1 kašika šećera
1 kašičica soliPriprema:
U jednu vanglicu dodajte toplo mleko pa zatim ulje, dva belanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca pa promešajte.
Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli pa mesite uz dodavanje ostatka brašna.
Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi.
Stavite nauljeno testo u naljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat ipo do dva sata.
Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove.
Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik pa filujte omiljenim nadevom.
Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu pa umotajte kiflicu,piše Stil