Hrana i piće

Brzi recept za zapečene tikvice sa sirom

Tikvica je mnogim damama omiljeno ljetno povrće koje pruža mogućnosti za brojne kulinarske eksperimente. Ovo se povrće u spiralizatoru može pretvoriti u niskokaloričnu verziju tjestenine koju potom možete poslužiti s povrtnim ili mesnim umakom.

zadovoljna

Tikvice su vrlo ukusne kada se ispohaju, ispeku na roštilju, upotrijebe za pripremu slanih palačinki ili nadjenu mesom i termički obrade u pećnici. Imaju vrlo neutralan okus pa ih možete dodati čak i u osvježavajuće ljetne smoothieje.

Od tikvica, sira, jaja i nešto vrhnja možete napraviti i ukusan složenac, koji se može jesti topao ili hladan, a koji će se sjajno sljubiti sa sezonskim salatama. Ispecite ga, podijelite na manje porcije, stavite u hladnjak i uživajte u njemu.

Sastojci:
3 tikvice
3 jaja
3 češnja češnjaka
200 g naribanog sira cheddara ili gaude
100 ml milerama
30 g naribanog parmezana
2 žlice maslaca
1 čajna žličica sušenog bosiljka
sol i papar po želji
svježi peršin za ukrašavanje

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

Operite tikvice, dobro ih posušite i narežite na kolutiće debljine oko pola centimetra.

Pravokutni lim za pečenje namastite maslacem, pa u njega poslažite narezane komadiće tikvica.

Preko tikvica ravnomjerno pospite polovicu naribanog cheddara ili gaude.

U zdjeli istucite jaje, pomiješajte s parmezanom, mileramom, soli, paprom, sušenim bosiljkom i nasjeckanim komadićima češnjaka.

Prelijte smjesu preko tikvica i sira i stavite peći u pećnicu oko 25 minuta.

Izvadite smjesu iz pećnice, pospite ostatak sira i pecite još 5 do 10 minuta dok se sir ne rastopi i zapeče,a tikvice ispeku do kraja,piše Zadovoljna.hr

Poslužite s listićima peršuna i svježom sezonskom salatom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh