Dovoljno je samo da ih poređate i pečete oko 30 minuta na 180 stepeni. Nakon pola sata, jaja stavite u hladnu vodu sa ledom kako bi se brže ohladila i kako se ne bi prepekla, a žumanjak će zadržati zlatnu, žutu boju.
Ovakav način spremanja traje duže, ali za razliku od prženja ili kuhanja u vodi, u rernu možete staviti mnogo više jaja.
Pored toga što ih u isto vrijeme možete spremiti mnogo više, još jedna prednost je skidanje ljuske, koje ide mnogo brže ako su jaja pečena u rerni.
Pečeno jaje možete prerezati po sredini, i nožem samo odvojiti ljusku, a ako vam treba cijelo jaje, ubacite ga u čašu sa vodom i izmućkajte. Na taj način ljuska će napući, i u dva tri poteza moći ćete da je ogulite.
Dodatni savjeti:
Kada pečete jaje u rerni postoji mogućnost da se na ljuskama pojave braon tačkice. Ali to nije razlog za brigu, jer kada ih potopite u vodu, tačkice će nestati.
Takođe, prije pečenja jaja posložite u kalup za mafine kako biste ih poslije lakše izvadili iz rerne, pišu “Novosti.rs“.