Da bi jelo bilo ukusno, nije dovoljno samo imati dobar recept. Potrebno je i da znate neke male “cake” a koje prave veliku razliku. Pročitajte koje greške iskusne domaćice nikada ne bi napravile…
Odmrzavanje mesa
Većina ostavlja meso da se odmrzne na sobnoj temperaturi, a to je velika greška. Dovoljno je da ga ovako ostavite samo malo duže da bi se razvile bakterije. Bolja opcija je da meso odmrznete u frižideru.
“Besomučno” mariniranje
Pogrešna je pretpostvka da će meso koje je jako dugo stoji u marinadi biti ukusnije i sočnije. Dešava se suprotno, zapravo. Meso koje previše dugo stoji u marinadi će biti “gumastije”, za šta je kriva kiselina koja se nalazi u čestim sastojcima “paca”, kao što su sirće i limun.
Prženje bijelog luka
Bijeli luk se veoma brzo uprži i zagori, zbog čega ga nikada ne treba u isto vrijeme stavljati u tiganj sa crnim lukom kome je potrebno duže vrijeme da postane staklast. Rješenje ovog problema bi moglo da bude da bijeli luk isječete na veće komade…