Hrana i piće

Bundeva pečena u rerni je zdrava poslastica!

Bundeva – kraljica jeseni – puna je vitamina, a pečena u rerni predstavlja zdravu poslasticu!

Bundeva - Screenshot

Jedan od najjednostavnijih načina pripreme bundeve je da je ispečete u rerni – za šta vam ne treba posebna vještina i puno vremena. Njen okus možete obogatiti začinima, a u ovim krajevima najčešće se jede u slatkoj varijanti, piše ljepotaizdravlje.

Bundeva pečena u rerni je zdrava poslastica
Ako se odlučite da je konzumirate kao desert – i kao zdravu poslasticu prije pečenja dodajte joj cimet, javorov sirup, vaniliju i rum. Ili samo nešto od ovih sastojaka.

Nešto egzotičnija je slana varijanta u kojoj ćete bundevi dodati đumbir, bijeli luk, papričice… Sve to odlično se slaže sa slatkastim okusoom bundeve.

Sastojci:

Bundeva
maslinovo ulje (opciono)
začini po želji

Priprema:

Bundevu očistite od sjemenki i narežite na kriške, pa ih položite na pleh obložen papirom za pečenje ili namašćen pleh. Na svaku krišku stavite začine koje ste odabrali. Tako pripremljenu bundevu pecite u rerni na 180 stepeni oko 45 minuta, a poslužite je toplu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh