Domaćinski rolat od mekanog biskvita i džema i posut kokosom je nešto najbolje što ćete probati. Zbog jednostavne i brze pripreme, ali i fantastičnog ukusa pravićete stalno. Tope se u ustima, a možete da poslužite sa čajem ili kafom, piše Stvar ukusa.
Umesto džema možete da ga premažete čokoladom.
Sastojci:
4 jajeta
200 g šećera
200 g mekog brašna
prstohvat soli
1 kesica vanilin šećera
8 g praška za pecivo
Za dekoraciju:
džem ili nutela ili eurokrem
kokos
Priprema:
Jaja, šećer, so i vanilin šećer dobro umutite. Dodajte prosejano brašno sa praškom za pecivo. Lijepo promiješajte špatulom. Veliki pleh malo nauljite i stavite pek papir. Sipajte smjesu i lijepo poravnajte. Pecite na 180°C oko 15 minuta. Izvadite iz pleha i namažite džemom (može i čokolada, eurokrem…), urolajte i umotajte u pek papir i stavite u frižider na sat vremena. Premažite džemom od kajsije i pospite kokosom.