Kada pripremate tijesto za ove uvijene kiflice ne morate da čekate da nadođe. Samo pomiješajte sastojke i umijesite testo, pa ga podijelite. Uvijte kiflice, uvaljajte u šećer i pecite. Grčki jogurt daje tijestu posebnu mekoću, pa će kiflice i sutradan biti fenomenalnog ukusa. Ako želite možete da ih umačete u nutelu ili džem.
Sastojci:
150 g grčkog jogurta
1 jaje
50 g šećera
60 g ulja
310 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
so
Još:
50 g šećera
Priprema:
U grčki jogurt dodaje jaje, so, šećer i umutite. Zatim sipajte ulje, promiješajte, pa dodajte prosijano brašno sa praškom za pecivo. Umijesite tijesto, pa napravite valjkasti oblik. Podijelite na komade težine 25 g. Svaki dio testa razvucite u obliku gliste, pa krajeve savijte na dole. Napravite kao pletenicu, uvrtite oba kraja tijesta i pritisnite na dnu. Zatim uvaljajte u šećer i redajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni na 180°C oko 18 minuta, prenosi Stvar ukusa.