Nećete moći da odolite ovom doručku iz Turske, a ovo su vam potrebni sastojci:
4 jaja
komadić korijena đumbira
4 češnja bijelog luka
1 luk
2 veća paradajza
1/2 šolje sosa od paradajza
1/2 ljute papričice
1/2 paprike
2 kašičice mljevene paprike
1/2 kašičice origana
so, biber, maslinovo ulje, vlašac
Priprema:
1. Blanširajte paradajz pa ga oljuštite.
2. Zagrijte ulje u tiganju, dodajte nasjeckani bijeli luk i đumbir pa pržite dok ne omekša, a onda ubacite i sjeckani luk. Kad postane staklast, ubacite i paprike, prenosi Espreso.
3. Dodajte paradajz koji ste prethodno isjeckali i ostavite dva minuta pa ubacite i pire od pardajza i ostale začine osim vlašca.
4. Kad se paradajz skuha, razbijte jedno po jedno jaje u tiganj i tek nakon desetak sekundi lagano ih umiješajte u smjesu.
5. Poslužite s vlašcem.
Prijatno!