60 g čokolade (55% kakaoa)
2 kašike putera
3 veća jajeta
45 g šećera
1/4 kašičice soli
320 ml mlijeka
1/2 kašičice vanilin šećera
2 kašike kakaoa
150 g brašna
Ostalo:
rikota ili kremasti mladi sir
3 mandarine
šećer
Priprema:
Istopiti puter i čokoladu u manjoj šerpici na tihoj temperaturi, neprestano miješajući. U većoj posudi umutiti jaja, dodati šećer i so i mutiti dok se smjesa lijepo ne sjedini. Sipati mlijeko i vanilin šećer i opet mutiti dok se ne sjedini. Lagano umiješati mešavinu kakaoa i brašna i mutiti dok smjesa ne bude bez grudvica. Polako sipati otopljenu čokoladu uz neprestano mućenje.
Ostaviti smjesu da odstoji najmanje pola sata ili preko noći u frižideru (smjesa treba da bude sobne temperature pre pečenja). Na puteru ispeći palačinke i filovati ih rikotom pomiješanom sa šećerom i kriškama mandarina.