Šta je ručak ako nema piletine. Jeftino meso koje je zdravo, ali i praktično za pripremu. Sada možete da napravite u slatkastom sosu od meda. Ono što je primamiljivo kod ovog recepta, sem brze pripreme je i to što sve sastojke možete da nađete u vašem špajzu. Uz bijelo meso možete da poslužite salatu, ali i krompir ili tjesteninu.
Sastojci:
pileći file
5 čenova bijelog luka
3 kašike meda
1 kašika sirćeta
20 g putera
1 kašika ulja
so, biber, majčina dušica
Priprema:
Posolite i pobiberite meso, pa ga ispecite u tiganju u kojem ste zagrijali kašiku ulja. Dodajte puter u sredinu tiganja. Sipajte i majčinu dušicu. Tamo gdje ste stavili puter da se otopi dodajte bijeli luk koji ste izgnječili. Ostavite tako nekih minut, a zatim dodajte med i sirće. Pržite još nekih 3 minuta na laganoj vatri, prenosi Stvar ukusa.