Sastojci: 1 kocka svježeg kvasca, 1 kašika šećera, 250 ml mlijeka, 1 kg glatkog brašna, 1 kesica praška za pecivo, 1 kašičica soli, 2 jaja, 400 ml jogurta, 50 ml suncokretovog ili drugog biljnog ulja.
Priprema: Kvasac izmrvite u posudicu, dodajte šećer i prelijte toplim mlijekom. Neka se zapjeni, za to će biti potrebno oko 10 minuta. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, posolite, dodajte jogurt, ulje, jaja i nadošao kvasac.
Zamijesite glatko tijesto. Pustite da stoji pokriveno čistom kuhinjskom krpom na toplom mjestu oko 45 minuta.
Rastanjite, oblikujte peciva kakva želite, filujte i pustite da se dižu još oko pola sata.
Pecite na 190 stepeni oko 25 minuta (u zavisnosti od veličine i debljine tijesta).
Uživajte u slatkim i slanim pecivima po vašoj želji, sa najukusnijim tijestom ikada!