Sastojci:
– 10 – 12 cannellona
– 1 jaje
– 250 g sira (rikota)
– 250 g svježeg kravljeg sira
– 150 g špinata
– 3 čehnja bijelog luka
– 2 dl vrhnja za kuhanje
– 100 g parmezana
– 2-3 kašike maslinovog ulja
– sol, biber
Priprema:
Cannellone kuhati u slanoj vodi oko dva minuta, samo da malo omekšaju. Izvaditi ih i staviti sa strane.
Isjeći špinat na sitno.
Razmutiti jaje u posudi sa malo soli i bibera, pa dodati svjež kravlji sir, rikotu, polovinu parmezana, bijeli luk, sjeckani špinat i maslinovo ulje, pa sve dobro promješati.
Dobijenom smjesom puniti cannellone i slagati u namašćenu vatrostalnu posudu.
U posudi promiješati vrhnje za kuhanje sa ostatkom parmezana, pa time preliti cannellone.
Peći na 200 stepeni oko 35 minuta.
Za punjenje umjesto špinata možete koristiti blitvu, ukoliko želite, prenosi N1.
Prijatno!