Lagan i osvježavajuć čokoladni kolač je uvijek super ideja kada vam se jede nešto slatko. Utrošit ćete minimalno vremena, a spremit ćete kolač sa omiljenim sastojcima. Ne treba vam rerna, samo ringla da se skuha fil. Odličan je i kao posluženje za slavu, ali i za rođendan.
Sastojci:
500 g banana
200 g keksa
Za fil:
1,75 l mlijeka
300 g nutele
80 g brašna
80 g kukuruznog skroba
220 g šećera
1 kašika ekstrakta vanile
1 jaje
40 g kokosa
Priprema:
Dno kalupa dimenzija 25×25 cm obložite pek papirom, pa na ivicu poređajte keks, zatim stavite bananu, keks, bananu i tako dok ne popunite kalup. U šerpu sipajte mlijeko, šećer, brašno, skrob, vanilu i jaje. Kuhajte dok se ne zgusne, uz konstatno miješanje. Pred kraj dodajte nutelu i miješajte dok se sve ne sjedini. Sipajte preko banana i keksa. Ostavite u frižideru 2 sata. Pospite kokosom, prenosi Stvar ukusa.