Ovo je recept za slatko tijesto koje je između kiflica i uštipaka. Klasične kiflice se rolaju i peku u rerni, a kako biste dobili ovu poslasticu treba samo da čašom napravite oblik i ispržite u ulju kao uštipke. Gotove premažite džemom, a zatim i pospite kokosom. Ova sva sastojka dosta mijenjaju ukus i nemojte ih preskakati, prenosi Stvar ukusa.
Sastojci:
1 jaje
200 g jogurta
1 kašika ekstrakta vanile
2 kašike šećera
2 kašike ulja
1/2 kašičice soli
aroma pomorandže ili rendana kora pomorandže
350 g brašna
8 g vanilin šećera
8 g praška za pecivo
džem
kokos
Priprema:
Jaje i so umutite sa vanilin šećerom i šećerom. Dodajte ulje, promiješajte, pa sipajte jogurt, vanilu i koru pomorandže ili aromu. Sjedinite, pa sipajte brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promiješajte, pa umijesite tijesto. Na pobrašnjenoj površini ga razvucite, pa čašom napravite oblik polu mjeseca. Pržite u zagrijanom ulju. Premažite ih džemom i pospite kokosom.