Hrana i piće

BRZINSKI KOLAČ SA KEKSOM: Samo 3 sastojka i 20 minuta vremena za slatkiš koji može da se jede i topao i hladan

Najbrži i najjednostavniji kolač sa keksom.

Keks kolač - PRINTSCREEN/YOUTUBE/ALENA MITROFANOVA

Dolaze vam gosti, a nemate ništa slatko. Smućkajte ovaj kolač na brzinu i iznenadite ih. Potrebno vam je samo 3 sastojka i 20 minuta vremena. Rezultat je izuzetno ukusan kolač.

Sastojci:

300 g čokoladnog pti ber keksa
150 g mlijeka
50 g čokolade

Priprema:

Keks sameljite u sjecku ili ga stavite u kesu i dobro istucite oklagijom. Keks prebacite u jednu posudu pa dodjete hladno mlijeko i dobro promiješajte dok ne dobijete neku vrstu čokoladog tijesta. Zatim podmažite vatrostalnu posudu maslacem i izručite smjesu – poravnajte lijepo. Stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni na 20 minuta. Kada je kolač pečen ostaje da ga prelijemo glazurom. Postoji 1 trik uz pomoću kog nećete isprljati sudove: čokoladu koja je u celofanu stavite u posudu sa vrućom vodom, nakon minut samo odsjecite vrh pakovanje i prelijte kolač. Isjecite kolač na kocke i sladite se. Može se jesti i vruć i hladan, piše Stvar ukusa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh