Troslojna torta sa piškotama se iznenađujuće lako pravi. Preko keksa sipajte fil od pudinga od vanile, zatim još jedan red keksa, pa voćni fil i sve to premažite šlagom. Kao dekoraciju iskoristite čokoladu i ukusna i osvježavajuća poslastica je na vašem stolu.
Piškote sada ne morate da kupujete, nego kod kuće napravite do svega 3 sastojka.
Sastojci:
200 g piškota
400 ml mlijeka
Za fil:
80 g pudinga od vanile
1 l mlijeka
200 g šećera
200 g putera
600 g bobičastog voća
100 g šećera u prahu
20 g kukuruznog skroba
100 ml vode
100 ml slatke pavlake
50 g čokolade
Priprema:
U mlijeko sipajte puding i šećer, pa kuhajte, uz konstantno miješanje, dok se ne zgusne. Dodajte puter i miješajte dok se ne otopi. U kalup poređajte piškote koje ste umočili u mlijeko. Sipajte fil preko piškota i stavite u frižider na pola sata. Poređajte još jedan red piškota. Pomiješajte vodu, skrob i šećer u prahu, pa prelijte bobičasto voće. Kuhajte uz miješanje, dok smjesa ne postane gusta. Sipajte preko keksa. Stavite u frižider na sat vremena. Umutite slatku pavlaku i premažite kolač. Preko izrendajte čokoladu, piše Stvar ukusa.