Sastojci:
500 g glatko brašna
30 ml ulja
½ kesice praška za pecivo
1 kašičica soli
200 ml vode
Fil:
4 manje duguljastve tikvice
1 manje kuvano bijelo meso
300 g mladog sira
200 ml kisele pavlake
100 ml neutralne pavlake
50 ml mlijeka
4 jaja
4 kašike griza
70 g rendanog parmezana
100 g kačkavalja
Po ukusu soli
Po ukusu bibera
Priprema:
Od brašna, ulja, praška za pecivo, soli i vode umjesite glatko tijesto. Formirajte valjak i odvojte trećinu tijesta. Oblikujte ga u loptu i ostavite pola sata u frižideru.
Tikvice isjecite na vrlo tanke kolutove, posolite ih i stavite u cjediljku da okapa voda koju puste. Pomiješajte sir, kačkavalj, kiselu i neutralnu pavlaku i mlijeko. Miješajte dodajući jedno po jedno jaje, griz i parmezan.
Posolite po ukusu i pobiberite, a na kraju dodajte tikvice i bijelo meso koje ste vlaknasto iscjepkali. Tijesto razvijte ukrug i oklagijom ga prenesite na podmazan kalup. U kalup sipajte pripremljenu masu i pecite oko sat vremena na 170 stepeni, piše Blic.