Sastojci:
250 g brašna
100 g usitnjenih zobenih pahuljica
banana
50 g čipsa od banane
kašičica sode bikarbone
270 g maslaca
150 g smeđeg šećera
2 jaja
Kašičica ekstrakta vanilije
125 g čokoladnih kapljica
prstohvat soli
Priprema:
Prosijte brašno, sodu bikarbonu i s. U drugoj posudi pjenasto umutite maslac i obje vrste šećera. Lagano miješajući, dodajte jaja i vaniliju. Umiješajte još lagano zgnječenu bananu, suhe sastojke, čokoladu, zobene pahuljice i čips od banane. Kašikom nanesite smjesu na plehove obložene papirom za pečenje, svakih 2,5 cm. Pecite na 180 stepeni oko 15 minuta, dok keksi malo ne požute. Ostavite ih 5 minuta na plehu, prenesite na rešetku i ostavite da se skroz ohlade, piše Raport.