1. Mljevena crvena paprika
Upotrebljava se kao začin za juhe, umake i mesna jela.
2. Lovorovo lišće
Nježne kvalitete jednog lista (ili čak polovice) dodaju dimenziju umaku ili juhi koji krčkaju.
3. Mljeveni cimet
Daje nostalgiju desertima, ali isto čini i slanim jelima.
4.Mljeveni korijander
Često se koristi u mediteranskim juhama i varivima. Uparite ga s aromatičnim kimom za dodatni sloj okusa.
5. Mljeveni kim
Popularan u latinoameričkim jelima i curry prahu, svojim jedinstvenim, pomalo gorkim okusom pojačava zemljanost graha i mahunarki. Dodajte prstohvat da začinite povrtne ili mesne pljeskavice.
6. Čili u prahu
Ova mješavina (koja može uključivati sušeni čili, češnjak, origano, kumin, korijander i klinčiće) daje koncentrirani začin. Prije pečenja mesa na roštilju utrljajte na odrezak.
7.Crni biber u zrnu
Prirodan je začin mnogim jelima, piše Real Simple.