Sastojci:
- 540 g brašna
- 1 suhog kvasca
- 1 mala kašika praška za pecivo
- 1 jaje
- 150 ml mlijeka
- 100 ml mlake vode
- 1,5 mala kašika soli
- 100 g jogurta
- ulje za prženje
Priprema:
1. Sve sastojke za tjesto sjediniti i fino umjesiti dok ne počne odvajati od posude. Ostavite tjesto da miruje dok ne pripremite tavu malo dublju sa više ulja u kojoj ćete ih peći i jednu posudu s kuhinjskim ubrusom gdje ćete ih nakon izrade odlagati, piše Coolinarika.
2. Tjesto izručiti na malo brašna pa ga razvijati oko 1 cm debljine uz dodavanja brašna po potrebi da se ne lijepi. Sijeći ih po želji na kocke, trokutove ili kako želite i odlagati ih na ubrus.
3. Zagrijati ulje pa smanjiti na srednju temperaturu i peći piroške dok fino ne porumene s obje strane. Gotove odlagati na kuhinjsku krpu dok se svo tijesto ne potroši.