Hrana i piće

Ašći Kadunine sarmice – recept

Po receptu moje mame 🙂

Sastojci
za 2 osobe
tijesto 200-250 gr brašna
1 jaje
malo ulja
sol
topla voda
fil
2 pileća batka a može i pileći filet
sir feta
kisela pavlaka
sol,biber

Priprema:

tijesto zakuhati s vodom.

Premijesiti na brašnu i ostaviti da odstoji 5 minuta.

Tijesto s malo brašna razviti oklagijom i isječi na manje pravougaonike.

Jufke ispecite na plati od štednjaka.

Skuhanu piletinu iskomadajte na sitnije komade.

Za fil pomiješajte jaje,sir i milleram s malo soli i bibera.

Sve dobro umijesite da se fil fino sjedini.

Temeljac procijedite i ostavite po strani.

Provucite jufku kroz temeljac i uzmite jednu kašiku fila pa zarolajte i ređajte u nauljenu tepsiju.

Spremne sarmice prije pećenja premažite s malo ulja.Pa pecite na 220 stepeni dok ne porumene.

Pripremite preljev.

Pa kad sarmice porumene zalijte ih pripremljenim preljevom.

pa pospite sirom.

vratite u rernu na 10-ak minuta da se lijepo sir otopi.

Posluživanje
Služite ih dok su još tople.

coolinarka


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh