Hrana i piće

Neizostavno jelo za iftar: Kako napraviti ukusnu topu?

Bez tope se ramazanski iftar ne može zamisliti. Zato vam donosimo jedan tradicionalni recept za ovo jelo koje je obično prvo na iftarskoj sofri.

topa sa mladim sirom - Coolinarka

Sastojci
mladi sir

mozzarela

masni sir – Travnički

pavlaka

malo mlijeka

mala kašika brašna

50 gr putera

so

Priprema
1.

U tavi ili aluminijskom tanjuru staviti mladi sir, masni sir, mozzarelu, pavlaku, puter. Možete pomiješati bilo koji sir od ovih pobrojanih. Neko stavlja i feta sir. prenosi “N1“.

2.

Količinu prilagodite vašoj potrebi i vašem ukusu. Možete staviti i svega podjednako.

3.

Sve dobro izmješati da se istopi i na kraju dodati malo soli.

4.

Po želji mozete staviti jaje, koje će te staviti na samom početku zajedno s ostalim sastojcima.

5. Gotovu topu možete preliti istopljenim puterom i služiti uz vruć somun.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh