Hrana i piće

RECEPT ZA SAVRŠENE PLAČINKE: Umjesto obične vode koristite ovaj sastojak i biće mekane kao duša

Sastojci za mekane palačinke

Palačinke - Recepti.com

3 šolje brašna,
2,5 šolje kisele vode,
1 kašika šećera,
malo soli,
1/2 kašicice praška za pecivo,
1 kesica vanilin šecera,
ulje

Priprema

Pomiješati brašno sa kiselom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i na vrh noža soli, pa mutiti mikserom dok se ne dobije rijeđa kaša.

Dodati jednu kašiku ulja i još malo promiješati.

Za pečenje palačinki najpogodnija je tava sa teflonskim dnom. U tavu sipati nekoliko kapi ulja, pa kada se dobro zagrije, sipati oko pola kutljače tečne kaše, taman toliko da pokrije dno tave.

Kada se jedna strana palačinke ispeče, prevrnuti je na drugu stranu. Prije pečenja svake palačinke dodati u tavu nekoliko kapi ulja.

Gotove palačinke premazati džemom, posuti orasima i šećerom, ili struganim jabukama sa šećerom i cimetom, ili bilo kojim drugim voćem i saviti u rolnu. Po želji, posuti šecerom u prahu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh