Hrana i piće

Ovo je najbolji način za čuvanje hljeba

Ako hljeb ostavljate na kuhinjskom pultu, u fioci ili kutiji za hljeb i još ga držite u plastičnoj kesi – odmah da vam kažemo, to nikako nije dobra ideja.

Hljeb - Blogspot

Hljeb u kesi će se osušiti, dok kada je kutiji postoji mogućnost da se razvije buđ.

Najbolje rješenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hljeb u zamrzivač, piše Stvar ukusa.

Ovako ćete uvijek imati svježu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hljeb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrijte u rerni.

2. Ako želite svjež hljeb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari, piše B92.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh