SASTOJCI:
1 glavica brokule (500 g)
2 kašike maslinovog ulja
2 kašike soja sosa
2 čena bijelog luka
jedna kašičica mljevenog đumbira
pola kašičice čilija
pola kašičice soli
jedna šaka badema
PRIPREMA:
Brokulu očistite, iscjepkajte na cvjetiće i dobro operite. Štapke od brokule takođe možete uzduž isjeći i iskoristiti. Bijeli luk sitno isjeckajte i pomiješajte sa začinima i soja sosom. U dublji tavu sipajte ulje i stavite na šporet da se grije. Kada se ugrije, dodajte brokulu i uz stalno miješanje dinstajte.
Nakon minutdva dodajte sve ostale sastojke koje ste prethodno pomiješali, osim badema. Ukoliko želite da brokula ostane malo tvrđa, odnosno al dente, onda će biti dovoljno pet minuta, a u suprotnom oko 10 minuta dinstanja. Nakon tog vremena brokule prespite u činiju za serviranje, pospite isjeckanim bademima i servirajte tople., pišu Nezavisne.