SASTOJCI:
Podloga:
400 g kondenzovanog
zaslađenog mlijeka
200 g mljevenog kikirikija
50 g mljevenog keksa
50 g ovsenih pahuljica
200 g džema od višanja
Ganaš:
250 ml slatke pavlake
250 g čokolade
PRIPREMA:
U činiji pomiješajte sve sastojke za podlo-gu. Na tanjir za serviranje stavite obruč za torte prečnika 20 centimetara. Smjesu stavi-te na tanjir, poravnajte i ostavite u frižider da se dobro rashladi. U šerpici ugrijte slatku pavlaku. Dodajte joj čokoladu izlomljenu na kockice i miješajte dok se čokolada ne otopi. Tortu izvadite iz frižidera i premažite džemom od višanja (ukoliko je džem čvršći, možete ga malo ugrijati u mikrotalasnoj kako bi se lakše razmazao). Preko džema sipajte topao ganaš, protresite kalup da se ganaš li-jepo razlije preko džema pa tortu ponovo vratite u frižider na bar četiri sata da se do-bro rashladi, pišu Nezavisne.