Nasuho sa krompirom je staro tradicionalno jelo koje se služi u Vojvodini. Porijeklo vodi iz Austrije, koji ga nazivaju još i grenadir marš, a smišljeno je kako bi se nahranila vojska – tj. moralo je biti jeftino, a zasitno. Austrijanci u njega dodaju i slaninu ili kobasicu, a vi odlučite sami kako ćete ga poslužiti.
500 g krompira
250-300 g flekica ili druge tjestenine
1 veća glavica crnog luka
1 kašičica crvene mljevene paprike
ulje
biber, so
Priprema:
Krompir skuhati u ljusci a tjesteninu obariti 15-20 minuta. Na ulju propržiti sitno sjeckan crni luk, pa kad se isprži i postane staklast dodati mljevenu papriku, so i biber. U činiju sipati skuhanu ocijeđenu testeninu, dodati sjeckan krompir i luk pa izmiješati.
Odlično je i toplo i hladno.
NAPOMENA: Video
materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet
servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu
vlasništvo portala Haber.ba i portal
Haber.ba ne
odgovara za njihov sadržaj i autorska
prava.
Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i
ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore
komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog
izražavanja. Portal Haber.ba zadržava
pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja -
Više o Uslovima korištenja...