Nekada su svi uživali u obroku koji je napravljen od starog hljeba i sira, generacije su se gajile na taj način, a danas skoro da djeca i ne znaju šta je popara
Domaćice Jugoslavije su dobro znale recept za najukusniju starinsku poparu, a vi ukoliko želite da isprobate ovaj specijalitet, nećete se pokajati.
Sastojci:
pola bajatog hljeba
1 šolja mlijeka
3 čaše vode
1-2 kriške sira
so
Priprema:
Hljeb isecite na kockice i stavite u šerpu. Sipajte mlijeko i vodu i promiješajte. Dodajte izdrobljen sir i posolite ako sir nije slan. Kuhajte dok hljeb ne upije tečnost. Servirajte toplo.
Popara je tradicionalno jelo koje polako pada u zaborav, a pored toga što se lako i brzo sprema, jedna od glavnih karakterstika je to što je nevjerovatno jeftina, tako da vam za ovaj doručak ne treba skoro ništa.