Hrana i piće

UBRZAVA METABOLIZAM, SNIŽAVA PRITISAK, POBOLJŠAVA PROBAVU: Začin koji je najbolji saveznik vitke linije poslije 40. godine

Metabolizam se s godinama menja i zato je važno da ishranu prilagodimo životnom dobu. Kajenski biber se posebno preporučuje nakon 40. godine.

Nakon 40. rođendana metabolizam se neminovno usporava. Redovna fizička aktivnost i prilagođena ishrana su ključni kako bi se održalo dobro zdravlje, ali i vitka linija. Stručnjaci savetuju da se u svakodnevnu ishranu uključi jedan začin koji organizmu donosi višestruku korist. Dovoljan je samo jedan prstohvat kajenskog bibera da bi se postigao odgovarajući efekat. Ovaj začin umanjuje osećaj gladi i ubrzava metabolizam, a tajna je u materiji kapsaicin koju sadrži.

Ubrzava metabolizam

Smanjuje osećaj gladi

Kapsaicin može umanjiti osećaj gladi i zato se konzumacija kajenskog bibera savetuje svima koji žele da smršaju.

Snižava krvni pritisak

Brojna istraživanja su pokazala da kapsaicin opušta krvne sudove i smanjuje nivo krvnog pritiska. Takođe štiti od bolesti kardiovaskularnog sistema, smanjuju rizik od infarkta i moždanog udara, a smanjuje i loš holesterola.

Poboljšava probavu

Zdrave životne navike i namirnice ne opterećuju stomak. Kajanski biber je odličan za regulisanje probave,piše Lepaisrecna


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh