Hrana i piće

PITA KROMPIRAČA SA KORAMA OD HELJDINOG BRAŠNA

Recept:

PITA KROMPIRAČA SA KORAMA OD HELJDINOG BRAŠNA - screenshot / youtube

Sastojci:

  • 1/2 kg krompira
  • 400 g kore od heljdinog brašna
  • 2 velika luka

Priprema:

PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:

Izrendati krompir i izrezati luk. 2 supene kašike ulja staviti u tavu, luk i krompir propržiti, dodati 1 supenu kašiku soli, 1 supenu kašiku bibera. Pržiti 10 ak minuta.

Za premazivanje kore treba na 150 ml vruće vode i 100 ml ulja.
Stavljamo po 2 kore i premazujemo ih smjesom od vode i ulja.
Fil staviti preko cijele kore i zarolati.

Smjestiti kore u nauljenu tepsiju, preostalom smjesom vode i ulja premazati sve kore.

Peći na 180 C / 356 F stepeni u prethodno zagrijanoj rerni oko 40-45 minuta.

Na kraju pitu premazati maslacem ili uljem.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh