A njena tajna je u ovome – što duže stoji, sve je lepša ukusnija i sočnija!
Potrebno je:
1 kg tankih kora
500 g oraha
250 g prezli
1 kg šećera
pola litre ulja
malo kisele vode
Priprema:
Svaku koru posuti uljem koje ste pomiješali sa kiselom vodom (u jednoj šolji, malo ulja malo vode). Na treću koru posuti sitno samljevene orah i prezle.
Ređati u pleh sve dok se ne potroši sav materijal. Odozgo treba da ostane kora. Isjeći baklavu na kockice ili trouglove, pa staviti da se peče. Kada je gotovo, posle oko sat vremena izvaditi i ostaviti da se ohladi.
Preliv:
U pola litre vode skuvajte 1 kg šećera. Potrebno je da uvri polovina vode. Po ukusu možete da dodate i malo limuna.
Preliti pečenu baklavu koja se ohladila vrućim prelivom i ostaviti da se ohladi i dobro upije pre služenja.