Hrana i piće

PEČENA MARINIRANA PASTRMKA SA POVRĆEM

Recept:

Pastrmka - Ilustracija / Kulinarskirecepti.info

PEČENA MARINIRANA PASTRMKA SA POVRĆEM:

  • Posoliti ribu s obje strane

Marinada:

  • sok 1 limuna
  • 4 supene kašike ulja
  • 1 kafena kašika bibera i bijelog luka u granulama
  • Malo peršuna

Ostaviti ribu u marinadi najmanje 1 sat.

CIJELI PROCES PRIPREME PASTRMKE POGLEDAJTE  U VIDEU ISPOD:

Izrezati 1 kg krompira i 3 mrkve.

  • Dodati 1 supenu kašiku soli,
  • 1 kafenu kašiku mljevene paprike i
  • 1 kafenu kašiku bibera,
  • 3 supene kašike ulja

Prebaciti krompir u dublju tepsiju premazanu maslacem.

Prekriti folijom tepsiju i peći 25 minuta u prethodno ugrijanoj rerni na 200 C stepeni. Nakon 25 minuta izvaditi iz rerne. Izrezati 1 luk i dodati na krompir.

Staviti ribu na krompir i presuti svu marinadu od ribe po krompiru. Prekriti tepsiju folijom i staviti u vruću rernu.

Skinuti foliju s tepsije nakon 10 minuta i vratiti u vruću rernu još 20 minuta na 180 C stepeni.

Jelo je gotovo!


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh