SASTOJCI:
- 2 jaja
- 300gr šećera
- 200 ml ulja
- 200ml toplog mlijeka + 1 supena kašika limunovog soka – ostaviti 10ak minuta
- 1 čaša griza (čaša od 250ml)
- 1 čaša brašna (čaša od 250ml)
- Pola čaše kokosovog brašna (čaša od 250ml)
- 13 gr praška za pecivo
- 1 kafena kašika soli
- 1 šolja grožđica (šolja od 200ml)
CIJELI PROCES PRIPREME POGLEDAJTE U VIDEU ISPOD:
Poveću tepsiju premazati maslacem i postpite grizom.
Peći na 180-200C / 356-392F oko 20ak minutam, provjerite čačkalicom kolač.
Sirup / Agda:
- 1 čaša šećera (čaša od 250ml)
- 1 čaša vode (čaša od 250ml)
Dodati 1 listić limuna.
Stalno miješati dok ne prokuha, kada prokuha ostaviti još 3-4 minute da kuha.
Preliti kolač agdom i ukrasiti ga kokosovim brašnom.